ΚΕΡΑΤΙΝΗ: Την χρειάζονται τελικά τα μαλλιά μας ή όχι;

Οι επαγγελματίες κομμωτές, υποστηρίζουν ότι η θεραπεία κερατίνης είναι το μυστικό όπλο των μαλλιών μας για την αποτροπή της φθοράς, τη λείανσή τους και την ενίσχυσή τους. Τι είναι όμως η θεραπεία κερατίνης; Είναι επικίνδυνη για τα μαλλιά και το δέρμα του κεφαλιού μας; Πότε είναι καλύτερο να την κάνετε;

Αρχικά θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η κερατίνη ΕΙΝΑΙ τα μαλλιά σας. Η κερατίνη είναι μια πρωτεϊνη των μαλλιών μας η οποία υπάρχει στην τρίχα σε ποσοστό περίπου 90% και είναι υπεύθυνη για τη φυσική ελαστικότητά τους, για την αντοχή, τη λάμψη και την φυσικά την υφή τους. Με την πάροδο του χρόνου, την περιβαλλοντική μόλυνση, τη φθορά της τρίχας από το διαρκές hairstyling η φυσική κερατίνη των μαλλιών μας ατονεί, με αποτέλεσμα να σπάνε εύκολα, να φριζάρουν και να χάνουν τη φυσική τους λάμψη.

 Η θεραπείες κερατίνης, προσθέτουν ένα επιπλέον προστατευτικό φιλμ γύρω από την κάθε τρίχα, το οποίο θρέφει τα μαλλιά, τα λειαίνει και τους χαρίζει άμεσα μεταξένια υφή. Τα μαλλιά λούζονται από τον κομμωτή με ειδικό προϊόν που καθαρίζει την τρίχα σε βάθος και ανοίγει τους πόρους της ώστε να απορροφηθεί το προϊόν γρηγορότερα. Η κρέμα κερατίνης απλώνεται σε όλο το μήκος των μαλλιών εκτός της ρίζας και μέσα από μια διαδικασία στεγνώματος, η εφαρμογή της κερατίνης “κλειδώνει” στην τρίχα με ειδική πρέσα σε υψηλή θερμοκρασία (η οποία όμως δεν βλάπτει τα μαλλιά).

Μύθοι και αλήθειες

Η κερατίνη είναι ισιωτική θεραπεία

ΜΥΘΟΣ. Η κερατίνη δεν είναι ισιωτική θεραπεία, έχει όμως σαν αποτέλεσμα τη λείανση των μαλλιών μας. Η κερατίνη ενεργοποιείται με την θερμότητα, επομένως κάθε φορά που στεγνώνετε τα μαλλιά σας, εκείνα “θυμούνται” και λειαίνουν άμεσα. Ωστόσο μπορείτε να κάνετε όποιο χτένισμα θέλετε με τα κατάλληλα εργαλεία, ακόμη και αν πρόκειται για μπούκλες.

 

Η κερατίνη ανοίγει το χρώμα των μαλλιών

ΑΛΗΘΕΙΑ. Η κερατίνη έχει την τάση να ανοίγει από μισό εως ένα τόνο το χρώμα των μαλλιών μας.

 

Η κερατίνη είναι μόνο για όσες έχουν σγουρά μαλλιά.

ΜΥΘΟΣ. Η κερατίνη ενδείκνυται για όλους τους τύπους μαλλιών, από τα πολύ σγουρά έως τα ίσια και αυτό γιατί ο σκοπός ύπαρξής της δεν είναι το ίσιωμα των μαλλιών αλλά η θρέψη και η ενίσχυσή τους. Έτσι, ακόμη και αν έχετε ίσια μαλλιά τα οποία αισθάνεστε άτονα και λεπτά, η θεραπεία κερατίνης θα ενισχύσει το περίβλημά τους και θα τα θρέψει σε βάθος.

 

Με την κερατίνη χρειάζεστε ειδικό σαμπουάν.

ΑΛΗΘΕΙΑ. Τα θειικά άλατα που υπάρχουν στα περισσότερα σαμπουάν ευρείας, εξουδετερώνουν την κερατίνη. Προτιμήστε ειδικά σαμπουάν χωρίς SLS, τα οποία δεν κάνουν πολύ αφρό αλλά καθαρίζουν αποτελεσματικά τα μαλλιά και είναι φιλικά προς την επιδερμίδα και την κερατίνη.

 

Το αλάτι της θάλασσας καταστρέφει την κερατίνη.

ΑΛΗΘΕΙΑ. Η αλάτι της θάλασσας αλλοιώνει γρηγορότερα την κερατίνη, επομένως η καλύτερη περίοδος για να κάνετε την θεραπεία είναι το φθινόπωρο-χειμώνας, όπου θα κρατήσει περισσότερο.

 

Η κερατίνη μου γλιτώνει χρόνο από το hair styling.

ΑΛΗΘΕΙΑ. Με τα μαλλιά να “υπακούν” ακόμη και στην ελάχιστη θερμότητα, το ίσιωμά τους ειδικά στις αρχές, δεν χρειάζεται ούτε βούρτσα.

 

Η κερατίνη εφαρμόζεται μόνο στα κομμωτήρια από εξειδικευμένους κομμωτές και η διάρκειά της είναι από 4 εως 6 μήνες αναλόγως τη φροντίδα που παρέχετε στα μαλλιά σας και τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε.

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας στο “The Concept Style and more” | ☎️ 210 68 35 167

Πηγή: www.marieclaire.gr

 

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για την Ακαδημία;

Συμπληρώστε και υποβάλλετε την φόρμα!

Υποβάλλοντας αυτήν τη φόρμα, έρχεστε απευθείας σε επαφή με το τμήμα εκπαίδευσης. Οι πληροφορίες αυτές θα χρησιμοποιηθούν για να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται.

* Υποχρεωτικά πεδία

X